Binnenkort staan alle lichten op groen voor Audibestuurders. De Duitse autofabrikant heeft nieuwe technologie ontwikkeld die kan berekenen welke snelheid je moet aanhouden om nooit meer aan een verkeerslicht stil te staan.

In 2016 lanceerde Audi nog een systeem dat in realtime aftelt tot het verkeerslicht weer op groen springt. Het automerk komt nu met een nieuwe technologie die het autorijden nog aangenamer en minder stresserend moet maken.

De Green Light Optimization Speed Advisory (GLOSA) van Audi gebruikt de positie van de auto en staat in verbinding met de sequentie van naburige verkeerslichten, waardoor het de exacte snelheid kan berekenen waarmee je altijd gewoon kan doorrijden aan de lichten. Daarbij houdt de technologie rekening met de plaatselijke snelheidslimiet, de timing van de signalen en de stopafstand van het voertuig. Het automerk is bij een van de eersten die deze technologie introduceren.

GLOSA wordt eerst in beperkte steden in de Verenigde Staten in gebruik genomen, waaronder Los Angeles, New York, Las Vegas en Washington. Tot nu toe is het nog onduidelijk of het ook naar Europa overgebracht zal worden.

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught