Eindelijk!

Tijdens een interministeriële conferentie is men overeengekomen dat de verhoogde testcapaciteit van 10.000 tests per dag nu ook voor de woonzorgcentra zal worden benut. Dat meldt de minsiter van Volksgezondheid Philippe De Backer (Open Vld).

“De conferentie is eensgezind dat het cruciaal is om, bovenop het blijven testen van symptomatische gevallen, de ouderenzorgsector als absolute prioriteit te beschouwen”, aldus de minister.

Sinds vorige week donderdag was het reeds mogelijk om 10.000 tests uit te voeren maar door de Belgische reglementitis werd slechts de helft daarvan benut. Men heeft de prioritaire lijst aangepast waardoor testen op grote schaal nu wel mogelijk is, ook buiten de ziekenhuizen. Blijkbaar was het een kwestie van ‘woonzorgcentrum’ op te nemen in het to-do-lijstje.

“De testcapaciteit is er, ze moet nu ook echt benut worden, daar waar ze het meest nodig is. We moéten dit doen voor deze kwetsbare groep in onze samenleving en de mensen in de frontlinie”, aldus de wijze woorden van onze minister.

Eindelijk!