Vergeet de vurige Italianen en passionele Spanjaarden, de meest overspelige mensen wonen in Scandinavië.

Vooral in Denemarken hechten ze niet veel belang aan echtelijke trouw. Uit onderzoek van ‘Dr Felix’ blijkt dat tot vierenzestig procent (!) van de Denen wel eens overspel pleegt. Het land staat daarmee afgetekend op nummer één.

Maar ook de buren kunnen er iets van. Want na Denemarken staan ook Noorwegen, IJsland en Finland in het toplijstje van overspelige inwoners.

Onze doorgaans koele Scandinavische vrienden zijn evenmin vies van een onenightstand, want ongeveer zesenzestig procent heeft al een eenmalig seksavontuur gehad. U weet dus waar u moet zijn voor een snelle scheve schaats.

Uit het onderzoek kwamen wel meer interessante weetjes naar boven. Zo blijkt dat ze in Griekenland het vaakst anale seks hebben. In India dan weer zijn ze het minst avontuurlijk in bed, maar ze zijn er wel het meest tevreden over het seksleven.

Er wordt wereldwijd ook stevig gemasturbeerd. Zo masturbeert vijfennegentig procent van de mannen en negenentachtig procent van de vrouwen.

De favoriete plaats om dat te doen, is de douche. Tijdens de solomomenten fantaseren mannen vooral over orale seks, triootjes en seks op vreemde locaties. De vrouwen fantaseren over romantische of – toch ook wel – vreemde plaatsen om te seksen.