Vrijen is plezant. Vrijen onder invloed van bepaalde dingen schijnt nog plezanter te zijn. Soit, een reportage dus over seks, drugs en ook een beetje rock ‘n’ roll.

We hebben vorige week jaargang 2003 niet alleen online gezet, we hebben er zelf ook in gesnuisterd. In nummer achttien van dat jaar, kwamen we een interessante reportage tegen over wat welke drugs nu doet met je lichaam, tijdens het vrijen.

Zo is er een koppel dat beweert dat het leuker is voor de jongedame, wanneer de jongeheer eerst een jointje opstak. Ene professor Tytgat legt uit hoe dat komt: “De actieve stof in cannabis heet THC. De inhiberende component – het remmende bestanddeel – daarvan zorgt ervoor dat mannen minder snel klaarkomen, omdat ze tot rust komen. Ze willen wel seksuele omgang, maar het organisme doet dat op een lager pitje. De hallucinogene component in THC maakt dat je in hogere sferen terecht kan komen. De gewaarwording van je zintuigen wordt verfijnd. De kleinste prikkel die je krijgt, zoals een streling, ervaar je intenser. Dat komt omdat THC inwerkt op serotonine, de chemische boodschapper in de hersenen die verantwoordelijk is voor onze stemming.”

Vrouwen blijken heter, maar ook biseksueler te worden wanneer ze een pintje teveel op hebben. Maar als je als man nog wil presteren, is het niet slim om teveel door het keelgat te gieten: “Je moet het onderscheid maken tussen een hoge en lage dosis. Eén tot zes pinten is prettig en opwindend. Maar bij een hoge dosis – tien pinten of meer – overheerst de ‘remmende’ kant. Alcohol werkt op het centraal zenuwstelsel; dat is volledig vergelijkbaar met de werking van bijvoorbeeld valium. Mensen beseffen dat vaak niet. Als je een stuk in je kraag hebt gedronken, verlies je je potentie. De wil om te vrijen is er nog, maar de erectie of de ejaculatie blijft achterwege. Je brengt je cellen te veel in rust; er is te weinig bloedstuwing om een erectie mogelijk te maken.”

Vrijen op speed blijkt voor dames niet goed uit te pakken, maar voor heren wel.

“Als je speed neemt, krimpt je piemel als hij slap is. Maar wanneer hij stijf wordt, hoeft hij niet onder te doen voor een erectie in nuchtere toestand. Toen ik een jaar of 16 was, heb ik dat eens nagemeten, omdat ik bang was om een kleiner piemeltje te krijgen, zoals bodybuilders die steroïden nemen”, verklapt ene Tristan.

Marco blijft gaan op speed: “Bij speed duurt het lang voor je in de mood bent om te vrijen, maar je erectie blijft, ook nadat je bent klaargekomen. Ik heb met mijn vriendin nachten beleefd dat ik vijftien keer klaarkwam. De eerste vijf keer is dat leuk. Daarna is het gewoon kijken hoe ver je kan gaan. Maar achteraf is je piemel wel twee dagen geïrriteerd.”

Ruben: “Speed is goed voor harde seks zonder liefkozingen. Het is gewoon dierlijk neuken. Wat telt, is je eigen orgasme. Het is ieder voor zich.”

Een zekere Chloë heeft niet bepaald een positieve ervaring aan speed: “Ik ben eens heel hysterisch geworden op speed. Na een hele nacht uitgaan op de City Parade in Luik, had ik tegen de ochtend op de trein naar huis op mijn eentje een hele gram of meer speed gesnoven. Omdat ik niet alleen wilde zijn, ging ik naar mijn vriendje. Ik voelde me angstig en agressief. Ik zat vol negatieve energie die ik kwijt moest. Ik ben het huis uitgelopen en in een parkje beginnen te wenen. Mijn lief heeft me terug naar binnen gebracht. Ik kon alleen nog maar zeggen: ‘Hou me vast, ik heb je nodig.’ Eigenlijk hadden we toen geen seks moeten hebben, maar mijn vriendje dacht dat ik me daardoor beter zou voelen. Toen we begonnen te vrijen, werd ik wel rustiger. Maar omdat ik zo hard aan het flashen was, voelde ik niets meer van mijn lichaam. Op een gegeven moment vergat ik gewoon dat we aan het seksen waren. Ik zat ergens anders met mijn hoofd; bij andere mensen. Elke keer dat ik terug bij mijn positieven kwam, dacht ik: ‘Is dat hier nu nóg bezig?’ (lacht) Het leek uren te duren, maar in werkelijkheid was het hoogstens een kwartier. Ik begon ook wartaal uit te slaan: ik zei dingen tegen mijn broer en riep zijn naam. Mijn vriendje is er dan maar mee gestopt, omdat hij dacht dat ik een of ander trauma had van vroeger, maar ik was gewoon aan het dromen. Speed is zeker niet aan te raden.”

En dan zijn er in deze P ook nog getuigenissen van mensen die het deden op LSD, bollen, XTC, noem maar op. Een kerel die eerst een lijntje coke gesnoven had, vertelt dat hij schrik had om los door zijn lief zou spuiten, stel je dàt voor zeg. En dan is er nog die bijzonder zinnenprikkelende fotoshoot met Barbara Gandolfi.

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.