Alexander heeft een zwak voor buitenlandse adultsterren, maar als ‘t aan hem ligt gaan we blijkbaar nooit meer een pintje drinken in Café Sport, of een steak eten in Restaurant Den Engel.

Hoe de maatregelen weer versoepelen: da’s een puzzel waar in Brussel al serieus wat koppen over gebroken werden. De horeca – cafés en restaurants – zullen nog niet mogen openen bij de volgende ‘fase 2’, maar er komt natuurlijk een tijd dat ook deze zaken weer volk mogen verwelkomen.

Ook al heeft Alexander De Croo eigenlijk liever van niet, zo blijkt uit een interview in ‘Trends’: “Ik heb al gezegd dat dit een marathon wordt, maar sommige sectoren zullen een dubbele marathon moeten lopen. In de horeca en de evenementensector is weinig perspectief op een substantiële deelname van de economische activiteit. We zullen een keuze moeten maken of we nog wel een horecasector willen in België. In de komende maanden zullen wellicht nieuwe maatregelen moeten volgen. Nu ligt de klemtoon op het afschaffen van de liquiditeit, maar we zullen ook maatregelen nemen om de solvabiliteit te ondersteunen. De horeca is hoe dan ook al een branche met weinig kapitaal en lage winsten. Het is goed mogelijk dat er specifieke, sectoriële maatregelen komen.”

 
 
 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.