Met meer dan een miljard dollar aan de box-office was het vierde deel van Toy Story één van de hoogtepunten van deze filmzomer.

Maar er was veel bloed, zweet en tranen aan voorafgegaan om tot dit resultaat te geraken. De makers hadden maar liefst twintig versies nodig om tot een resultaat te komen dat zich volgens hen kon meten aan de eerste drie films.

Zo is de afloop van de film, waarin Woody, Buzz Lightyear, Jessie en de rest op avontuur gaan met hun nieuwe eigenaar Bonnie, tijdens het maken van de film drastisch aangepast. Regisseur Cooley: “Er zat eerder een einde aan dat ik prachtig vond. Het was waardig en erg emotioneel, en dat is wat we uiteindelijk willen. Maar we realiseerden ons gaandeweg dat het niet het juiste einde was.”

Een alternatief einde dat volgens ons veel kindjes huilend de filmzaal had doen verlaten.

Aan het einde van Toy Story 4 maakte Woody een schokkende beslissing op het dak van een kermisattractie. Hij besluit niet terug te keren naar zijn maatjes in Bonnie’s kamer en blijft met zijn vriendin Bo Peep op de kermis. Een leven zonder eigenaar dus voor Woody.

Als het aan het alternatieve einde van Toy Story 4 had gelegen, was dit toch net even anders gelopen. Hoewel Bo Peep altijd heeft geroepen ‘Wie heeft er een kind nodig?’ verandert ze hier toch van mening.

Nadat Bo Peep Woody in de armen vliegt, ziet ze een bekend meisje uit de winkel voorbijlopen. Bo Peep realiseert zich dat dit het meisje is waarvoor ze haar vrijheid op wil geven. Ze laat Woody alleen achter om bij haar nieuwe eigenares te zijn. 

Tja, zelfs vrouwelijk speelgoed heeft zo haar streken.

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."