Amazon Pharmacy, zo heet het gloednieuwe concept van de online gigant. Medicatie van de multinational tot aan je voordeur, maar daar zitten vast en zeker wat addertjes onder het gras. 

Het is al langer bekend dat Amazon wil infiltreren in de sector van de gezondheidszorg. Dankzij de huidige coronacrisis wordt de consument meer en meer verplicht tot online shoppen, wat de winstmarge van Amazon wel eens naar nieuwe hoogten zou kunnen tillen. Met de hulp van een doktersrecept plaats je nu in een handomdraai een bestelling. 

Het bvba’tje van ’s werelds rijkste man Jeff Bezos heeft natuurlijk wel een reputatie hoog te houden: zo veel mogelijk winst maken op een zo kort mogelijke termijn. De agressieve tactiek en branding van Amazon wordt dan ook doorgetrokken in hun aanbod aan medicatie. Na eigen merken zoals Amazon Fresh en Whole Foods heeft ook Amazon Pharmacy het doel om shoppers enkel en alleen bij hen te laten consumeren.

Twee jaar geleden kocht Amazon al de online apotheek Pillpack voor een slordige 753 miljoen dollar. Nu plaats je met de hulp van een doktersrecept in een handomdraai een bestelling, al zal dat voorlopig enkel in de VS zijn. Met deze nieuwe stunt zit Amazon ook Walmart op de hielen, dat ook al medicijnen op voorschrift verkoopt.