“Make America great again.”

Zo nu en dan gebeurd er nog eens iets, wat niet met corona te maken heeft. Boeing en de Amerikaanse Space Force hebben in het weekend het autonome ruimtevaartuig X-37B gelanceerd op een Atlas V-raket. Het is de zesde missie voor de X-37B en de eerste missie die een servicemodule met extra laadvermogen gebruikt om verschillende experimenten voor meerdere overheidspartners van Boeing te ondersteunen.

Er zal een FalconSAT-8 – een kleine satelliet ontwikkeld door de U.S. Air Force Academy – worden ingezet om experimenten in een baan om de aarde uit te voeren. Verder zullen twee NASA-experimenten de impact van straling en andere ruimte-effecten op bepaalde materialen en zaden die worden gebruikt om voedsel te verbouwen, bestuderen.

Een ander experiment dat tijdens de missie zal worden uitgevoerd komt van de Naval Research laboratory. Hierbij zal zonne-energie worden omgezet in radiofrequente microgolfenergie, die vervolgens naar de grond kan worden gebracht. Tot slot worden er tijdens de missie herbruikbare ruimtevaarttechnologieën worden getest.

De Space Force liet in een verklaring weten dat de lancering van het X-37B toestel opgedragen is aan alle slachtoffers van het virus en het zorg- en medisch personeel die dagelijks hard werkt om de aanhoudende coronaviruspandemie te bestrijden. Barbara Barrett, USAF, stelt in de verklaring: “Onze onoverwinnelijke Amerikaanse geest zet ons ertoe aan om samen te motiveren, samen te werken en te innoveren om tegenslagen te overwinnen. Door deze missie op te dragen aan de gezondheidswerkers, eerstehulpverleners en essentieel personeel van de natie, eren wij degenen die Amerika sterk houden.”