Amerika op de rand van een burgeroorlog?

Zwarte militie gaat gewapend de straat op in Kentucky.

Het is in de Amerikaanse staat Kentucky niet verboden om met een wapen de straat op te gaan. Sinds 1791 wordt het dragen van wapens gezien als een ‘natuurrecht’. Niet alleen in Kentucky, maar ook in Colorado en Oregon is men na de heisa rond de dood van Floyd op straat blijven komen om zich van het juk van de ‘redneck’ te bevrijden. In Portland was het de 58ste nacht op rij dat er protest was. De lokale zender KOIN meldde dat de ordediensten traangas ingezet hebben. Demonstranten gooiden voetzoekers naar een gerechtsgebouw, maar een ervan ontplofte in een menigte. President Trump heeft tegen de wil van het stadsbestuur in federale ordetroepen naar Portland gestuurd.

In Kentucky is een zwarte gewapende militie op straat gekomen om met de spierballen te rollen. Ze noemen zich de not fucking arround coalition – de sol niet met ons coalitie – zwarte Amerikanen die zwaar bewapend, en in het zwart gekleed, de straat op gaan. Zij eisen gerechtigheid voor alles wat er op gebied van ras fout liep en loopt. Voor de not fucking arround coalition gaat het gewone Black Lives Mater protest niet ver genoeg. Zij voelen zich genegeerd en willen het recht met de wapens afdwingen.

Er is ondertussen ook een blanke militie opgericht, tegenbetogers dus, die op dezelfde manier willen laten zien dat ze meetellen. Voorlopig is er nog geen rechtstreeks conflict geweest. Trump wil de zaak oplossen door federale troepen naar de onrusthaarden te sturen, maar daarmee mengt een derde gewapende partij zich in het conflict en het is maar de vraag of iedereen zich straks zal kunnen beheersen. De vingers schuiven naar de trekkers.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More