Comédienne Kathy Griffin is persona non grata op de Amerikaanse sociale media. Oorzaak is een foto die ze twitterde met daarop een onthoofde Donald Trump.

“Wansmakelijk!”, “Laag!” en “Schokkend!” Het zijn slechts enkele van de honderdduizenden negatieve commentaren die Griffin toebedeeld kreeg, zowel van republikeinse als van democratische kant. Niet veel later verwijderde ze de foto en bood ze haar excuses aan.

De bewuste foto komt uit een video over de onthoofding van de Amerikaanse president. In de video lijkt de actrice annex comédienne wel degelijk te beseffen dat het allemaal nogal controversieel is. “We zullen naar Mexico moeten verhuizen, want hiervoor gaan we de gevangenis in”, zegt Griffin, die erom bekend staat dat ze een zeer fervente tegenstander is van de Amerikaanse president.

De fotograaf die het kiekje maakte, Tyler Shields, heeft minder spijt: “Het is kunst. Kunst moet mensen ongemakkelijk maken. Ik ben blij dat we de vrijheid van meningsuiting hebben om zoiets te mogen maken.”

“Walgelijk, maar niet verrassend”, twitterde Trump junior dan weer. “Dit is links vandaag de dag. Dit vinden ze acceptabel. Stel je voor dat een conservatief dit zou gedaan hebben met Obama toen hij president was.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

https://twitter.com/kathygriffin/status/869703678550171648

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=HIy2nLjzkIU

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."