Amerikaanse marinier schrijft boze open brief naar de Belgische defensie

Het Belgisch leger heeft de wereldpers gehaald en helaas niet om de juiste redenen.

Tijdens de militaire parade in Brussel naar aanleiding van de nationale feestdag, kregen de kijkers thuis marcherende Belgische cadetten te zien. Schuinmarcheerders – maar dan letterlijk – is eigenlijk het juiste woord hier.  Er liep namelijk niets synchroon. Het filmpje ging al snel de wereld rond.

Geen erg zou je denken, want iedereen maakt fouten, zeker tieners aan het begin van hun militaire carrière. “In het begin ging alles goed”, getuigt één van de zestienjarige cadetten op Facebook. “Maar eens we voorbij de koning waren gegaan, werd de muziek luider en gaf de commandant een andere toonhoogte aan het orkest. Daardoor verloren we ons ritme”. 

Wij Belgen maken er grapjes over, maar over de plas zijn ze niet te spreken over deze stuntelende cadetten.

Op de website Military Times, schrijft de Amerikaanse oud-marinier J.D. Simkins zelfs een open brief naar de Belgische defensie toe, die als volgt luidt:

“De Verenigde Staten en de National Aeronautics and Space Administration vierden deze week de 50ste verjaardag van de historische eerste stappen van de mens op de maan, een prestatie van Neil Armstrong, die de kinderlijke opgetogenheid van de rest van de wereld weerspiegelt, beroemd geprezen als ‘een kleine stap voor de mens , een gigantische sprong voor de mensheid.’

Om niet te worden overtroffen door de prestaties van onze langdurige Belgische bondgenoten, brachten uw cadetten van de Belgische Defensietroepen ook de week door met het herdenken van opmerkelijke stappen, die zo te zien hun eerste … ooit leken te zijn.

Want dat is de angstaanjagende vertoning waar de rest van de wereld deze week getuige van was, tijdens de uitzending van een prachtige Belgische parade, waarin uw groep cadetten erin slaagden zich een weg te banen terwijl ze hulde brachten aan pasgeboren giraffen, zombies, langlaufers en individuen die dringend hun behoefte moeten doen in het dichtstbijzijnde toilet.

Het ontzag voor elke militaire structuur werd hier aangevallen tijdens het marcheren – een verzachtende beschrijving gezien de visueel aanstootgevende stuiptrekkingen – met tot gevolg een fascinerende hypnose die alleen vergelijkbaar is met de priemende blik van Medusa met slangenhaar.

Men kan niet anders dan aannemen dat de enige reden voor het opnemen van deze groep cadetten te wijten was aan het feit dat de natie van België letterlijk geen soldaten meer had om de leegte in dit deel van de parade op te vullen.

Hoe lopen uw cadetten naar de winkel? Rechterarmen en rechterbenen zwaaien samen als een of andere gedesoriënteerde slinger. Mensen reisden uit heel Europa om te zien wat ze net deden.

En de leider? Hij wist op de een of andere manier uit de pas te vallen … met zichzelf. Een kleine stap terug voor de mens.

Mannen en vrouwen door de geschiedenis heen zijn beschuldigd van verraad voor aanzienlijk minder.

Bovendien, hoeveel lachende, met vlaggen zwaaiende kinderen konden gewond zijn geraakt als iemand een commando gaf om links af te slaan? Ik mag er niet aan denken.

Als er enige training plaatsvond die leidde tot deze gruwel, moet alle betrokkenen worden veroordeeld voor een nooit geziene straftaak.

Bijna zeven jaar vóór de landing op de maan, in september 1962, hield president John F. Kennedy een toespraak voor studenten van Rice University, waarin hij verklaarde: ‘Een grootmacht als Amerika kan in deze race om de ruimte onmogelijk achterblijven. We kiezen ervoor om in dit decennium naar de maan te gaan en de andere dingen te doen, niet omdat ze gemakkelijk zijn, maar omdat ze moeilijk zijn.’

Het mag dan geen reis naar de ruimte zijn, maar voor de Belgische defensie lijkt het drillen van soldaten bijna even moeilijk.

Dril ze harder, België.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More