Enfin, niet letterlijk natuurlijk.

Afgelopen weekend haalde An Lemmens op eigenaardige wijze het nieuws. Eén of andere kerel liet weten dat hij haar eens zo hard wilde nemen, dat ze zou kreunen dat het horen en zien vergaat.

Omdat het al niet meer de eerste keer was dat de goed voorziene blondine zoiets ontving, besloot ze de afzender van dienst met naam en al op het wereldwijde web te zwieren.

Het klonk van ‘Goed gedaan’ tot ‘Dat zal ‘m leren’. Maar nu blijkt dat het om een vijftienjarige jongen gaat…

Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen verklaart nader in Blik: “Wat An Lemmens heeft gedaan, is echt niet oké. Wanneer een minderjarige een misdrijf pleegt, zal je in de krant ook nergens zijn of haar volledige naam of foto zien. De wet verbiedt dat niet voor niks: minderjarigen hebben die extra bescherming nodig. We weten allemaal dat ze weleens fratsen uithalen die niet kwaad bedoeld zijn. Maar toen die jongen zijn berichten naar An Lemmens stuurde, stond hij vast niet stil bij de gevolgen”, klinkt het.

Ook pedagoge Marijke Bisschop legt uit dat de actie haar haren ten berge doet rijzen: “Je staat in je blootje, hé. Op die manier zijn er al drama’s gebeurd, zoals personen die uit het leven stappen omdat ze hun vriendjes niet meer onder ogen durven te komen. Jongeren zijn zo kwetsbaar, en die sociale media kunnen zo verschrikkelijk zijn.”

Het zou zelfs wel eens kunnen dat An Lemmens hiermee een strafbaar feit heeft gepleegd. Maar aan de andere kant: zoiets zou toch nooit in ons hoofd zijn opgekomen, toen we vijftien waren. Wij leerden vooral dat we respect moesten hebben voor de vrouwen…

Het gaat om onderstaand bericht – waar we wel de naam van de jongeman hebben weggelaten:

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.