Drie keer meer doping per post.

In 2019 zijn er 829 pakketten met doping onderschept. In 2018 waren er dat 283. Steeds meer mensen bestellen online zichzelf een temptation-lijf.

Het zijn vaak anabole producten die onderschept worden. Die producten worden online besteld omdat dat lekker anoniem is, maar de gevolgen van spierversterkers zonder enige garantie op kwaliteit of veiligheid, kunnen gevaarlijk zijn.

In eerste instantie krijg je van anabole steroïden meer zin in seks, maar op termijn werkt het averechts en krijg je lichamelijke en seksuele problemen. Anabole steroïden zijn kunstmatige varianten van het hormoon testosteron, dat je lichaam aanmaakt. Als je anabole steroïden gebruikt, bijvoorbeeld in de vorm van een pil of injectie, krijgt je lichaam extra testosteron binnen. Dat is niet zonder gevolgen. Anabolen zijn lichamelijk en geestelijk verslavend, stop je met gebruiken dan voel je je niet meer sterker, zelfzekerder en potenter, maar word je futloos en down.

Het gevaar is dan ook ook dat ex-gebruikers weer gaan gebruiken en langdurig gaan gebruiken. Het is dan dat de problemen pas echt beginnen: haaruitval, puisten, hoofdpijn, prikkelbaarheid en depressie, borstvorming (door de aanmaak van het vrouwelijke geslachtshormoon), teelballen die krimpen, geen zin meer in seks, erectieproblemen en problemen om te plassen. Niet echt waauw dus.

Wat hebben we vandaag geleerd? Wil je spieren dan moet je trainen, trainen, trainen. Wil je daarvoor een binnenweg nemen? Dan word je een stuk chagrijn met grote forsballen, een sixpack en een klein pietje.