Zelfs radicale maatregelen houden corona niet uit het voetbal

Er zit behoorlijk wat stof in het raderwerk van Anderlecht. Het is wachten op de resultaten van ‘het project’ van Kompany. Het spel krijgt geen vleugels. Financieel loopt het niet lekker en ziektes belagen ploeg en staf. Even leek Anderlecht coronavrij nadat tien spelers genezen waren verklaard. Helaas, gisteren testte linksback Bogdan Mykhaylichenko (24) positief. De kans is groot dat hij straks het duel met Antwerp mist. Ondanks Spartaanse maatregelen, blijft corona slachtoffers maken.

Maar een ongeluk komt nooit alleen. Een tiental spelers kampt nu ook met maag- en darmklachten. Even werd gedacht dat het de schuld van de broodjes was die ze aten in Kortrijk, maar bij Kortrijk rommelen de darmen niet. Strontvervelend dus, al gaan ze er wel vanuit dat iedereen weer fit zal zijn voor de match tegen Antwerp, komende zondag.

Een belangrijke match. Antwerp staat aan de leiding in de Jupiler Pro League en heeft de smaak van het succes te pakken. Het lijkt erop dat Anderlecht niet alleen afrekent met een virus maar ook met een identiteitscrisis. Kompany blijft alle krediet krijgen, maar ondertussen mist de ploeg grandeur en trots. Ze staan slechts zevende in de stand.

Kan Antwerp kampioen worden? Wel, met een helpend handje van corona en een verkort seizoen zou een lang gekoesterde droom wel eens kunnen uitkomen in de koekenstad.