Geen tijdelijke werkloosheid, geen afstand van loon, maar volle pot om niet te werken.

“Mens sana in corpore sano (een gezonde geest in een gezond lichaam)” lezen we we op het logo van RSC Anderlecht. We zouden het graag bijstellen naar “verwend, wereldvreemd en hautain” nu enkele spelers van de Brusselse club niet bereid zijn om een maand loon te laten vallen.Terwijl heel België moet inboeten door de coronacrisis, vinden enkele dik overbetaalde sjotters – die van ons land in een fiscaal paradijsje mogen leven – het niet nodig om hun steentje bij te dragen. Nadat ze er een seizoen lang niets van bakten, en nu er geen competitie meer is en dus ook geen werk, vinden enkele heren van het mooie Anderlechtse leven het niet kunnen dat er aan hun salaris wordt geraakt.

De spelers zouden een deal hebben met de club om een maandloon te laten vallen, maar sommigen komen daar nu op terug. Anderlecht zou punten in het contract hebben opgenomen die niet afgesproken waren. Het gaat over vijf elementen.

1. Afstand doen van het salaris.

2. Afstand doen van de bijhorende groepsverzekering.

3. Afstand doen van alle bijkomende voordelen in natura, behalve de auto.

4. Afstand doen van een twaalfde van hun tekenpremie voor dit seizoen.

5. Het accepteren van collectief verlof tussen 1 en 14 april.

En dat was volgens spelers en managers zo niet afgesproken. Ze vinden dat ze nu financieel meer moeten afgeven dan een maandloon en ze willen garanties dat Anderlecht niet kiest voor technische werkloosheid.

De technische staf, waaronder ook coach Frank Vercauteren, is intussen – zoals het hoort – wel op tijdelijke werkloosheid gezet.

In een eerder artikel van PNWS kon je lezen dat een voetballer in ons land op jaarbasis gemiddeld 117.914 euro cadeau krijgt omdat hij geen RSZ moet betalen. Misschien wordt  het tijd dat de overheid dat verworven onrecht intrekt.