De harde kern is het beu: “Dat kan allemaal wel zijn van dat project maar 0-0 tegen de laatste in de stand, Waasland-Beveren, kan niet.3

De gemoederen raken verhit. Al tijdens de rust in de wedstrijd thuis tegen Waasland-Beveren, kregen de spelers van Anderlecht een boe-en fluitconcert. Gisteren kon Verschueren het aan de uitgang van het stadion gaan uitleggen aan een aantal heethoofden die verandering willen. Ze dreigen ermee om volgende week in Charlerloi de tribune in brand te steken als het weer van dat zou zijn. Het is te vrezen dat ze dat ook echt menen.

Wonderboy Kompany heeft tien wedstrijden geleid en er maar twee van gewonnen (en dan nog tegen tweede klasser Beerschot, na verlengingen). Het was al aangekondigd dat de match tegen hekkensluiter Waasland-Beveren de match van de laatste kans zou zijn. Ze krijgen nu nog één keer uitstel van executie.

De sfeer is die van een begrafenis bij Anderlecht. Niet meteen een visitekaart voor sponsor Coucke die met de komst van Kompany zo’n beetje de hemel had beloofd. Ondertussen lijkt het meer op de hel.

Voetbalkenners fronsen de wenkbrauwen. Grijze eminentie, Van Himst, durft zelfs niet meer te spreken en weigert alle commentaar. Kompany mag het vandaag gaan uitleggen aan Michel Verschueren. Die blijft vooralsnog beweren dat ‘de algoritmes’ kloppen en dat men zeer tevreden is over zijn werk. De vraag is of voetbal wiskunde is.

Misschien zijn ze bij Anderlecht een beetje blind en doof, maar worden ze daar volgend weekend door de supporters van genezen.