Andrea Croonenberghs: links protest tegen kapitalisme en egotripperij

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Hoe zou het nog gaan met Andrea Croonenberghs? We zouden uiteraard een appartement kunnen huren in haar Antwerpse B&B, maar een blik op haar vennootschap is ook verhelderend.

Andrea wordt geassocieerd met de PVDA, maar dat is misschien niet helemaal terecht. Links is ze zeker wel.

In 2009 zei ze nog in De Standaard: “Ik stem zeker links. Ik heb onlangs een manifest ondertekend ten voordele van de PVDA+, maar dat wil niet zeggen dat ze per se mijn stem krijgen. Het was vooral uit sympathie voor collega Dirk Tuypens, die intelligente dingen vertelt.”

“Als het PVDA wordt, zou dat de eerste keer zijn. Ik heb tot nu vooral Groen en SP.A gestemd.”

“Een linkse stem is vandaag van belang in een wereld die gedomineerd wordt door kapitalisme en egotripperij. Ik ken nogal wat mensen uit de sociale sector en die zijn zwaar ondergewaardeerd en onderbetaald. Voor hen wordt veel beloofd, maar te weinig gedaan.”

Terug naar die Antwerpse vennootschap van Andrea. Een beetje vreemd in een wereld die gedomineerd wordt door kapitalisme, maar een mens moet nu eenmaal kiezen. En zoals Maggie altijd stelde: “Het is wat het is.”

In die firma van Andrea werd de laatste 2 boekjaren telkens verlies geleden.

Dan moet volgens de boekhoudwetgeving nagedacht worden over de continuïteit die in dit geval behouden werd om de volgende 3 redenen:

– de vennootschap zal trachten een verregaande kostenreductie te realiseren;
– de vennootschap geniet nog steeds de steun van haar aandeelhouders;
– de vennootschap is tot op heden alle betalingsverplichtingen kunnen nakomen en er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit het komende boekjaar niet het geval zou zijn.

De waarderingsregels bleven dan ook ongewijzigd.
 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More