Ben je een Apple fanboy of eerder een Android type? Volgens de mensen van de Nederlandse website Gaspedaal, waar tweedehandsauto’s aangeboden worden, bepaalt dat ook met welke auto je wil rondrijden.

Via de gegevens van hun app en de zoekopdrachten kunnen ze zien naar welke auto’s mensen met een iPhone en een Android-device zoeken. En daar blijkt wel degelijk een verschil tussen te zijn. De mensen met een iPhone zoeker eerder een mooie auto dan een functionele.

Maar dat is niet alles, iPhone-gebruikers hebben meer geld over voor een tweedehands auto. Hun gemiddelde maximale zoekprijs is Zo is 13.926 euro. De Android-gebruiker gaat gemiddeld niet verder dan een maximale zoekprijs van 11.387 euro.

Maar niet alles is anders. Zo zijn de Volkswagen Golf en de BMW 3-serie de populairste auto’s bij Apple- en Android-gebruikers. We merken wel op dat iPhone-gebruikers daarna naar iets luxere wagens zoeken. Apple-mensen zoeken ook vaker een automaat en de kleur van de auto is belangrijker dan voor Android-gebruikers.

Hieronder kan je het lijstje vinden.

Top 10 Android gebruikers:

 1. Volkswagen Golf
 2. BMW 3-serie
 3. Ford Focus
 4. Volkswagen Polo
 5. Audi A4
 6. BMW 5-serie
 7. Opel Astra
 8. Audi A3
 9. Volkswagen Passat
 10. Mercedes-Benz C-klasse

Top 10 Ios gebruikers:

 1. Volkswagen Golf
 2. BMW 3-serie
 3. BMW 5-serie
 4. Audi A4
 5. Volkswagen Polo
 6. Audi A3
 7. Mercedes-Benz C-klasse
 8. BMW 1-serie
 9. Audi A6
 10. Mercedes-Benz E-klasse