De Buurtpolitie-acteur liet zich flink in de zeik nemen.

“Als men een iPhone XsMax dual Sim verkoopt gaan we er ook van uit dat dit werkt in België!” klinkt het op zijn Instagram. “Als de verkoper niet zegt dat dit niet ondersteund wordt in België, als op de website in het Nederlands te lezen staat dat de iPhone beschikt over dual Sim, dan gaan we ervan uit dat dit werkt!”

‘Dit bericht om ervoor te zorgen dat mensen geen 1.429 euro uitgeven alvorens dit probleem vast te stellen en dan de gsm niet mogen teruggeven. Aah, nee, want hij is niet online gekocht en ik moest de vraag gesteld hebben in de winkel!’

Peelman wilde dus kennelijk een toestel waar hij twee telefoonnummers mee kan gebruiken. De nieuwe toestellen van Apple hebben dual Sim, maar er past slechts één fysieke simkaart in. De andere is eSIM: een virtuele dus.

Dat heeft enkele voordelen. Zo hoef je geen simkaart te verwisselen, als je overstapt van operator. Als je bijvoorbeeld buiten Europa reist, kan je eenvoudig naar een lokaal netwerk overschakelen om peperdure roamingkosten te vermijden.

Een bijzonder knap systeem dus. Alleen: Belgische providers ondersteunen het nog niet, en dus kan je het in ons land voorlopig nog niet gebruiken.

Bijzonder lullig voor Andy Peelman natuurlijk, dat hij speciaal een toestel koopt om twee nummers te gebruiken en het dan niet werkt. Maar anderzijds: misschien toch ook niet zo slim dat hij het in de winkel niet nog eens had nagevraagd?

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.