Voilà, de Duitse bondskanselier heeft het al te pakken. Nu de rest van de wereld nog.

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel kreeg afgelopen maand enkele keren een beefaanval. Op 18 juni stond ze naast de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, toen ze plots fel begon te beven. Vorige week donderdag hd ze het te pakken toen ze de Duitse president Frank-Walter Steinmeier in zijn ambstwoning bezocht.

Sindsdien wordt er gespeculeerd wat er met Merkel aan de hand is. Sommigen denken dat ze aan Parkinson lijdt, terwijl een aantal neurologen denken dat ze aan een bewegingsstoornis lijdt. Merkel zelf stelt iedereen gerust en meent dat het slechts psychologisch is.

Annalena Baerbock, partijleidster van de Duitse groenen, zegt dat ze weet wat er écht aan de hand is met Merkel. “In Irak is het momenteel 48 graden. De klimaatopwarming zal ervoor zorgen dat we die temperaturen weldra ook in Europa zullen kennen. Dan zal iedereen, als hij een uur in deze brandende zon staat, trillen. Daarom is het belangrijk dat we hier en nu actie ondernemen.”

Bijlange niet iedereen is het erover eens dat Merkels beefaanvallen te wijten zijn aan de klimaatopwarming. Neem nu CDU-man Phillipp Amthor: “Ik weet niet welke invloed de hittegolf van de laatste dagen op Annalena Baerbock heeft gehad, maar haar domme uitspraak over de bondskanselier is wel heel erg ongepast.”

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.