Annie Geeraerts voelt zich vernederd door VTM die haar niet liet gaan voor Gert Late Night.

Annie Geeraerts doet in Dag Allemaal haar beklag over VTM. Aanvankelijk wilde ze er niets over kwijt, maar het zat haar blijkbaar heel hoog, want ze spreekt harde taal en spaart daarbij VTM totaal niet (meer).

Aanleiding voor haar ergernis is dat ze van VTM niet naar de boot van Gert mocht. Ze is enorm geschrokken van de storm van reacties die daarop volgde. “Allez, bij VTM moeten ze nu toch zien dat er iets niet klopt”, zegt een verbolgen Geeraerts aan Dag Allemaal. “Ik heb alleszins niks verkeerd gedaan, ik zou niet weten wat. Dit is allemaal boven mijn hoofd beslist.”

We haalden al eerder in PNWS aan dat de uitwisseling van BV’s volgens het zogenaamde puntensysteem gaat en dat VTM zich door VIER gepasseerd voelde. Dat ze hiermee een enorm gezichtverlies oplopen, schijnt een wereldvreemd VTM niet te deren, of erger nog, niet te beseffen. Maar Annie Geeraerts zit er echt wel mee, ze voelt het aan als een persoonlijke vernedering.

Het bleef ook niet bij dat ene incident. Toen Jacky Lafon haar uiteindelijk verving op de boot van Gert, had VIER gevraagd of ze niet even wilde langskomen. Bij de productie van ‘Familie’ hadden ze daar een ‘go’ voor gegeven maar ook nu weer kreeg ze van VTM het verbod om te gaan. Annie begrijpt het niet waarom anderen wél en zij niet mocht gaan. Ze voelt zich vernederd omdat ze al dertig jaar gratis actes de présence doet voor VTM. Ze voegt er aan toe dat ze dat altijd met plezier heeft gedaan, maar dat ‘als het zo zit’ ze daar in de toekomst ook een ‘nee’ voor zal geven.

“En dan nog iets”, zegt Annie. “De dag dat ik te horen kreeg dat ik niet naar de boot mocht, werd er hier een groot boeket bloemen geleverd. Van VTM, dacht ik, om het goed te maken. Nee, het kwam van VIER om zich te verontschuldigen voor wat er was gebeurd.”

Annie Geeraerts voelt zich afgeschreven en ‘bij het groot vuil gezet’. De ironie wil dat dit reclame is voor VIER.

Bij VTM blijven ze staalhard en zakelijk. “Wij zijn zeer selectief in het uitwisselen van onze schermgezichten, die zijn voor ons heel waardevol”, zegt woordvoerster Sara Vercauteren. Op de vraag of het klopt dat VIER eerst wel toestemming kreeg, zijn ze nog korter in hun antwoord. “De uitwisseling van schermgezichten gebeurt tussen de zenders, en niet tussen productiehuizen.” Daarmee waarschuwt VTM iedereen in het wereldje dat zij de baas zijn.

Laten we hopen dat de uitspraken van Annie Geeraerts, geen gevolgen voor haar hebben. Het is bekend dat ze bij VTM bijzonder rancuneus uit de hoek kan komen als ze zich aangevallen voelen. Ze zal niet de eerste actrice/acteur zijn die ze respectloos op straat zetten. Een personage met de leeftijd van Annie is er zo uitgeschreven.