Anonieme koper uit Antwerpen koopt de op vier na grootste diamant ter wereld

Diamanten zijn voor eeuwig, zeker als je er 40 miljoen dollar voor hebt betaald. Er wordt duidelijk nog steeds veel geld neergeteld voor ’s werelds beroemdste edelstenen. Hoe groter, zuiverder en zeldzamer des te meer geld men er tegenaan wil smijten.

En nu is er wel een zeer spectaculaire ruwe diamant opgedoken. De op vier na grootste ruwe diamant ter wereld van maar liefst 910 Karaat. Het steentje werd onlangs gevonden in de Letseng Mine in Afrika. De mijn staat bekend om de witte diamanten.

De diamant is gekocht door een anonieme koper uit Antwerpen. Het lijkt erop dat de koper een mooi zaakje heeft gedaan. De op een na grootste ruwe diamant werd geveild voor 53 miljoen dollar. Gem Diamonds, het bedrijf dat de diamant verkocht, had dan ook iets meer dollars verwacht voor dit steentje. Niet dat ze te klagen hebben vermits ze de afgelopen maanden al zes diamanten van meer dan 100 Karaat naar boven wisten te halen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More