De rust lijkt maar niet te willen wederkeren in het Amerikaanse Portland. 

Het is er al maanden onrustig door betogingen tegen racisme en politiegeweld, maar ook door de aanwezigheid van de nationale agenten die daar zijn tegen de wil van burgemeester en gouverneur.

President Trump had de agenten naar Portland gestuurd om gebouwen van nationale (federale) overheden, zoals een rechtbank, te beschermen tegen betogers. De Republikein vindt de aanpak van de burgemeester en gouverneur, beiden politici van de rivaliserende Democraten, te zwakjes.

De stad lijkt er letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam te staan. BLM-activisten en Antifa-aanhangers lijken er op gebrand te zijn zoveel mogelijk zaken en winkels in de fik te steken. Maar ook de agenten, de Amerikaanse vlag en een lading bijbels moeten vaak aan de vlammen geloven.

In die woede kan het soms weleens foutlopen en kan hier en daar een molotov-cocktail op de verkeerde plaats belanden. Bijvoorbeeld aan de voeten van onderstaande betoger. Tja, karma is een trut.

Het filmpje is natuurlijk olie op het vuur voor Trump-aanhangers, die er eens goed mee lachen door het te voorzien met de juiste soundtracks. En we geven toe, we hebben gelachen…

Tja, als het te heet wordt onder jouw voeten zit er maar één ding op, dansen maar!

https://www.youtube.com/watch?v=5Awb89q_9rg

https://www.youtube.com/watch?v=39znqeC4ycs

 

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."