Britse pers vernietigend over eigen ploeg.

Op het Britse eiland betwist niemand de 1-0 zege van Antwerp tegen Tottenham. Met een zekere overmoed voorspelden we gisteren in PNWS dat de ploeg van ‘t stad wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen.

“ANTWERPS”, kopte de Britse pers. ‘Twerps’ zijn ‘sukkels’ in het Engels. Het rijke Tottenham verliet de Bosuil met de broek op de enkels. De droomaffiche leverde een droomresultaat op. Coach Ivan Leko verslaat één van de beste coaches van deze eeuw, José Mourinho. De afwerking van Refaelov levert Antwerp een zes op zes op in groep J van de Europa League.

De beelden gaan de wereld rond. “Een wedstrijd voor de geschiedenisboeken van Antwerp FC, zo jammer dat hier geen publiek bij was”, zegt Marc Degryse in ‘Het Laatste Nieuws’. “Het gebeurt niet elk jaar dat je een ploeg van het kaliber van Tottenham kunt kloppen. Onze competitieleider heeft zich getoond in Europa, met lef, met gezonde agressiviteit, met werkkracht. En dat ondanks de zware derby tegen Beerschot in de benen. Reken maar dat deze beelden de wereld rondgaan.”

De Britse krant ‘The Sun’, noemt het één van de grootste zeges in het moderne tijdperk.

Wat hebben we daar nog aan toe te voegen? Dat de prijzen aan de meet worden gegeven?

Laten we hopen de rode ploeg straks niet wordt verslagen door ‘het virus’.