Antwerpen sluit 9 cafés

Bart De Wever : “Horeca-uitbaters in Antwerpen, aub, respecteer de regels”

Het moge duidelijk zijn, de tijd van waarschuwen en sensibiliseren is voorbij. In 99 Belgische gemeenten is de alamrdrempel van 20 besmettingen op 100.000 mensen overschreden. Willen we een totale lockdown vermijden, dan rest er geen andere keuze dan de opgelegde maatregelen af te dwingen met boetes.

De politie liet gisteren verstaan dat het menens is. In Roeselare werd een jonge kerel hardhandig gearresteerd omdat hij weigerde een mondmasker te dragen. In Antwerpen werden op één dag negen cafés gesloten omdat ze zich niet aan de coroanmaatregelen hielden.

Burgemeester De Wever (N-VA) had zijn inwoners nochtans verwittigd en aangekondigd dat de politie niet aleen meer zou controleren, maar ook strenger zou optreden. Antwerpen is op dit moment het ergst getroffen in België en incasseerde in één week een stijging van het aantal besmettingen van 520 procent. De overheid kiest (voorlopig) niet voor een totale lockdown, maar kan dat alleen hard maken als iedereen zich vanaf nu aan de regeltjes houdt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More