Politie gaat streng optreden tegen elke ‘bommetje’.

Antwerpen is sinds enkele maanden de hoofdstad van de granaten. 2019 is het jaar van de afrekeningen binnen het Antwerpse drugsmilieu. De angst heeft zich dan ook meester gemaakt van de Antwerpse bevolking. De politie zegt dat ze vrijwel elke dag meldingen krijgen over ontploffingen. Wanneer de ploegen ter plaatse komen, gaat het meestal om deugenietenstreken. De stad durft echter geen risico te nemen met de feestdagen, gezien de aanslagen van de afgelopen maanden en laat weten dat het streng zal optreden tegen iedereen die betrapt word iets wat knalt. Petards, knalmatten, rotjes en vuurwerk, het wordt allemaal verboden.

Wie het toch nog nodig vindt om met de jaarwissel een vuurpijl de lucht in te jagen, riskeert een gasboete. In dat geval geef je de schuld best aan een minderjarige want die betaalt ‘maar’ 175 euro. Een volwassene met een bommetje in zijn hand mag 350 euro betalen.

Op 26 april dit jaar werd beslist om vuurwerk overal in Vlaanderen te verbieden. Maar Vlaanderen zou Vlaanderen niet zijn, moest er geen achterdeurtje zijn. Naar verluidt zou 4 op de 5 gemeenten bereid zijn om een oortje dicht te knijpen op oudejaarsavond.