Wibra-fans trekken de grens over om ‘goei spul’ te hamsteren.

“De Wibra is dood, leve de Wibra.” Aanvankelijk zouden alle 81 Wibra-winkels in België de deuren moeten sluiten, maar voor het weekend bleek dat er 36 een doorstart mogen maken. Toch vertrouwt Vlaming – met name de Antwerpenaar – het zaakje niet en hij/zij is bang dat het “goei spul” straks niet meer te krijgen is. Daarmee bedoelen ze het schoonmaakmiddel ‘Datsy’.

Het spul heeft blijkbaar een verslavende invloed op mensen die graag kuisen. ‘Datsy’ maakt met alle vuil komaf volgens de die-hards. In Het Laatste Nieuws lezen we dat sinds het nieuws bekend is dat Wibra België failliet zou zijn, dagelijks heel wat Antwerpenaren naar Breda, Roosendaal of Bergen op Zoom trekken om een voorraadje van het product in te slaan. “We krijgen iedere dag zeker twintig Vlamingen over de vloer. Soms gaan ze met karren vol ‘Dasty’ naar buiten”, zegt winkelbediende Diewke van Bergen Op Zoom in HLN. “Elke woensdag komt er een nieuwe levering binnen, maar tegenwoordig zitten we al voor het weekend met een Dastytekort.”

Blijkbaar kunnen sommigen echt niet zonder het wondermiddel ‘Datsy’. Online kost een fles bijna 13 euro, terwijl je er bij Wibra maar 2,50 euro voor betaalt. Bij Wibra Nederland overweegt men nu al om meer Datsy te bestellen, om de Belgen te kunnen bedienen. Is hier een nieuwe smokkeltrafiek begonnen?