“Dus er komt een wintereditie van de Sinksenfoor tijdens onze de tweede golf?”

Je zet je koffiekopje neer op het schoteltje en leest de laatste zinnen over de sluiting van de cafés in Brussel. Daarna scroll je naar het volgende artikel en lees je de kop: “Coronatestdorp in Antwerpen moet wijken voor Sinksenfoor.”

Hebben we iets gemist? Kloegen foorkramers niet unisono met de hele evenementensector steen en been omdat ze vergeten werden? Blijkbaar toch niet helemaal want de Antwerpse regionale zender ATV meldt dat het coronatestdorp op zoek moet naar een nieuwe locatie want er komt een wintereditie van ‘de grote foor’.

Gesprekken over mogelijke locaties hebben volgens de zender al plaatsgevonden, maar zekerheid is er nog niet. Wellicht komt er snel duidelijkheid, want het testdorp zou over enkele weken al moeten verhuizen. De nieuwe locatie zou beter beschut moeten zijn, zodat de medische diensten er meteen ook de koude wintermaanden kunnen doorbrengen.

Of dat nu wel helemaal past in het federale idee van voorzichtigheid, speelt blijkbaar niet mee in de overwegingen. De Sinkensfoor is al een keer moeten oprotten en werd verbannen uit het Antwerpse centrum omdat enkele buurtbewoners erachter waren gekomen waarom hun huizen zo goedkoop waren en klaagden over ‘hinder’;