Op enkele maanden tijd maakte Maven naam als het hipste en bekendste vleesrestaurant van Antwerpen. Nu veroverde het ook een plekje in de lijst van 101 World’s Best Steak Restaurants. Met de 48ste plaats is het trio achter Maven alvast helemaal in de wolken. 

World’s Best Steak Restaurants is een initiatief van het Franse N.Y. Strip Media House, en bezocht ondertussen bijna zevenhonderd restaurants wereldwijd. Het quoteert op basis van een aantal parameters, waaronder uiteraard de kwaliteit van het vlees, maar ook het interieur. Dat leverde Maven dus een plekje in de internationale ranking op, slechts vijf maanden nadat de zaak de deuren opende. Een opmerkelijke prestatie. Het tikte af op de 48ste plaats en is hiermee ook de enige Belgische nieuwkomer in de ranking. De website van World’s Best Steak Restaurants roemt het Antwerpse vleesrestaurant om zijn ‘finest beef cuts’ en om het gebruik van duurzame en kwaliteitsvolle producten.

Selecte wereldgroep

Maven is het geesteskind van horecaondernemer Wim Van der Borght, beenhouwer Luc De Laet en jonge chef Jules Koninckx. “Ik had nooit gedacht dat wij in zo’n korte tijd al tot zo’n selecte wereldgroep zouden behoren”, aldus De Laet. “Als je de lijst met 101 namen bekijkt, dan zie je toch vooral sterrenrestaurants en heel hoog aangeschreven zaken. Ik was al blij geweest met plaats 100. Dit overtreft gewoon alles.” Ook Koninckx is erg opgezet met de vermelding: “Het is de bevestiging dat we iets aanbieden dat mensen appreciëren, ook al is dat op onze eigenwijze manier. Daarnaast is deze vermelding voor mij de bevestiging dat Wim, Luc en ikzelf een goede match zijn.”

“In ons land beleven we op dit moment, om het eufemistisch uit te drukken, niet de beste tijden van de horeca”, vult Van der Borght aan. “En dan is deze spontane vermelding een enorme opsteker. Met Maven erbij staan er nu maar twee Belgen in de lijst (restaurant Carcasse in Koksijde staat op plaats 44). Dat is een verdienste van het volledige team en ik hoop dat we dat heel snel mogen vieren met iedereen die voor Maven werkt.”

Het beste vleesrestaurant ter wereld ligt volgens World’s Best Steak Restaurants in het Australische Sydney. Daar baadt chef Lennox Hastie restaurant Firedoor uit.

Maven
Luikstraat 4
2000 Antwerp
www.maven-antwerp.be