De fictie voorbij.

EXT. Close Up van een identiteitskaart. De camera zoomt uit. We zien een militair die goedkeurend met zijn hand tegen zijn helm tikt. Hij geeft de ID terug aan een man in witte doktersjas en opent een slagboom. De camera stijgt en zwenkt naar de achterkant van een groot gebouw waar in grote letters FARMA-T-FACILITIES op het dak staat. De camera stijgt nog steeds en verdwijnt in de kruin van een boom waar we een familie resusapen volgen die van tak naar tak zwieren. Dan springen ze uit de boom en lopen op handen en voeten in de richting van twee jonge dokters die een klein plastic doosje bij zich hebben.

Het zou het begin van een film kunnen zijn, waarbij we getuige zijn van hoe apen een aantal bloedtest van een besmettelijk virus stelen en weer in de bomen verdwijnen.

Alleen, het is geen fictie, het gebeurde echt.

In India viel een groep apen een laborant aan en ging er vandoor met een aantal bloedsamples voor coronatests. Even was er de angst dat ze zo het virus zouden verspreiden in het gebied.

De resusapen in Meerut bij Delhi vluchtten met de drie samples in de bomen. Eentje probeerde zijn buit open te maken. Dat lukte hem gelukkig niet. Uiteindelijk wisten de autoriteiten de bloedsamples onbeschadigd weer te bemachtigen.