Apple zou vanaf dit jaar de namen van nieuwe iPhones niet meer verder nummeren vanaf iPhone X. De kans is dus klein dat er een iPhone 9 of 11 komt.

Apple volgde de laatste jaren een vast stramien voor de iPhone-benamingen. In het begin was er de iPhone, daarna volgde de iPhone 3G, de 4, 5, 6, 7 en 8. We hadden af en toe ook nog een S-model maar veel verassingen waren er niet te vinden in de benamingen. De iPhone X was dan ook de eerste die de traditie doorbrak. Door de X – het Romeins cijfer 10 – kwam er geen iPhone 9 en zal die er ook niet komen.

Verschillende geruchten doen vermoeden dat Apple dit najaar met drie nieuwe toestellen wil uitpakken. Zo is er de opvolger van de X, een grotere versie van de X en waarschijnlijk ook een goedkoper model met 6,1 inch lcd-scherm. Maar welke naam gaan de iPhones krijgen? De nieuwe X zal waarschijnlijk gewoon de iPhone X blijven vermits men met de huidige iPhone X wil stoppen. Het grotere model zou dan de iPhone X Plus worden en het budgettoestel wordt de iPhone zonder extra benaming.

Als dit effectief de nieuwe namen worden hebben ze bij Apple niet echt veel moeite gedaan om origineel uit de hoek te komen.