De Thriller ‘Bird Box’ was de grootste hit in een uiterst succesvol 2018 voor Netflix. 

Josh Malerman , de schrijver van het boek waarop ‘Bird Box’ gebaseerd is, werkt aan een vervolg op zijn debuut. In de film is de mens ten prooi gevallen aan wezens die hun slachtoffers tot zelfmoord drijven zodra ze worden gezien. De enige manier om je te beschermen is door met de ogen bedekt door het leven te gaan.

Hold my blindegeleidestok‘, zullen ze bij Apple gedacht hebben, en ze maakten zomaar eventjes een heel duur en intrigerend seizoen gebaseerd op dit concept.  De serie See met in de hoofdrol Jason ‘Aquaman’ Momoa, gaat over een post-apocalyptische wereld waarin iedereen het zicht is verloren. Door de jaren heen heeft de mensheid zich aangepast op het leven zonder ogen. Ze hebben nieuwe eigenschappen ontwikkeld om bijvoorbeeld te kunnen bouwen, jagen en overleven.

Maar in het land der blinden is de eenoog koning, in dit geval een pasgeboren tweeling met perfect zicht.

Apple TV+ lanceert op 1 november dit jaar in maar liefst 100 landen. Naast See,  kan je nog genieten van andere Apple Originals, zoals The Morning Show met Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell. In maart kondigden Steven Spielberg, Oprah Winfrey en JJ. Abrams al eigen projecten aan voor de streamingservice.

Opvallend is ook de maandelijkse kostprijs, die met 4,50 euro een pak lager ligt dan de goedkoopste abonnementsformules van concurrenten Netflix (7,99 euro) en Disney (6,99 euro). 

Na The Mandalorian van Disney+ dus weer een serie om naar uit te kijken. 

Met zoveel streamingdiensten en geweldige series op komst, is er nog wel überhaupt een reden om uit de zetel te komen?

In tegenstelling tot onderstaande personages… we zullen het wel zien!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."