Een tijdje terug liet Apple-CEO Tim Cook weten dat hij heel optimistisch is over de toekomst. Zo wist hij te zeggen dat Apple werkt aan producten die klanten volgens hem zullen wegblazen. Een van de producten blijkt nu een nieuwe slimme bril te zijn.

Google pakte in 2012 al eens met  zijn Google Glass, maar wegens het beperkte enthousiasme zijn ze vorig jaar definitief gestopt met de productie van de bril. Maar bij Apple zijn ze nu toch volop bezig met het ontwikkelen van zo’n slimme bril. Apple heeft in het verleden al andere gadgets zoals de mp3-spelers en smartphones een succesvol tweede leven gegeven. Apple kan dus wel eens bepalend zijn voor het succes van zo’n bril.

De vraag is of Apple Augmented Reality nu wel echt van de grond gaat krijgen. Bij Augmented Reality zie je extra informatie of beelden bovenop de werkelijkheid. Als het goed werkt kan dit natuurlijk heel handig zijn, maar zover zijn we dus nog niet. In het verleden bleek al dat de mensheid niet echt zit te wachten op zo’n lelijke virtuele bril op hun neus. Apple zal dus serieus moeten uitpakken om de gebruikers te overtuigen. De bril zal niet alleen moeten uitblinken qua technisch vernuft, maar het zal ook een mooi design moeten hebben.

Analist Ming-Chi Kuo van TF Securitie denkt vrij zeker te weten dat de Apple-bril er komt, en baseert zich daarbij op informatie van Apples toeleveranciers in Azië. Volgens hem wordt de bril mogelijk al eind dit jaar aangekondigd en in de loop van 2020 zou het ding in massaproductie kunnen gaan.