Architecturaal pareltje verborgen in de bossen van New York (foto’s)

“Start spreading the news, I am leaving today…”

Bij het horen van New York, denk je uiteraard meteen aan een levendige, bruisende en drukke metropool waar altijd iets te beleven valt. Niet echt de locatie om volledig tot rust te komen. Maar dat is New York City, wat weleens verward wordt met de staat New York. Het is een zeer groene staat die zeer veel dichte bossen herbergt. 50 kilometer van het dichtbevolkte stadsgedeelte diep in het woud ligt binnenkort, een zeer luxueus en tegelijkertijd bizarre villa.

Het stulpje van 400 m2 is een ontwerp van atelier Reza Mohtashami en tegen volgend jaar zullen de werken voltooid zijn. De fundering van de Black Villa is een bestaande rots omringd door de bossen. Omdat er niveauverschil is in het fundament, lopen de verdiepingen van het stulpje over op een natuurlijke wijze.

De buitenkant bestaat uit houtskoolzwart beton, afwisselend met gigantische ramen aan de voorkant, een mooie koepel als dakraam en een dak gemaakt van levend gras. Dankzij het vele glaswerk, ben je dus als het ware omringd door de prachtige natuur.

Het interieur bestaat uit rotsachtige kleuren om zo’n geheel te vormen met de omgeving. Een lager gelegen woonkamer, een moderne keuken, een bar, open haard, verwarmd buitenzwembad, mooie sfeerverlichting en natuurlijke houtaccenten zorgen voor ultieme zen-ervaring. De prijs is nog niet bekendgemaakt, maar iets zegt ons dat je uit goed hout gesneden moet zijn om dit te kunnen permitteren. Beneden vind je alvast enkele conceptfoto’s.

1

Image 1 of 11

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More