Eerder moesten we het stellen met tekeningen, maar hier zijn dan de eerste foto’s opgedoken.

In 1970 bracht het Italiaanse De Tomaso de Panthera op de markt. Een model dat tot in 1991 meeging. Nadien bracht De Tomaso nog andere modellen, maar die konden het succes van de Panthera niet evenaren. In 2012 ging het merk failliet.

Bij carrosseriebouwer Ares Design vonden ze de De Tomaso Panthera een fantastisch ogende auto, waarvan er misschien wel een moderne versie moest komen. Vorig jaar dachten critici dat het niet verder dan tekeningen zou komen, maar nu werd er toch een exemplaar in lichte camouflage gespot.

Ares Design is een carrosserie-ontwerper en geen autobouwer. Daarom moesten ze voor hun project op zoek naar een donorauto. Dat werd uiteindelijk de Lamborghini Huracan. De V10 kreeg nog enkele aanpassingen, waardoor die nu 660pk en – nog steeds – 560Nm aan koppel produceert.

Als alles goed gaat, kunnen we de Ares Panthera over enkele maanden aanschouwen zonder camouflage-wrap. Ze zijn van plan om 21 exemplaren te bouwen, die voor een vanafprijs van 515.000 euro de deur uit mogen. Dat is ongeveer het dubbele dan wat een Huracan kost, wat-ie onderhuids eigenlijk is, maar dan heb je natuurlijk ook wel iets exclusiefs.

Onder enkele foto’s van de Ares Panthera in camouflagetrim. We staken er ook nog enkele beelden bij van de De Tomaso waarop zijn design gebaseerd is.

1

Image 1 of 9

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.