De Franse sprinter Arnau Démare schreef de 101ste editie van Milaan-Turijn op zijn naam, en werpt zich daarmee op als één van de topfavorieten voor de klassieker Milaan-San Remo die zaterdag op het programma staat.

Démare hield in de spurt Caleb Ewan en Wout van Aert achter zich. Meervoudig wereldkampioen Peter Sagan zette aan in de laatste rechte lijn, maar werd nog knap gecounterd door de Fransman.

De finale werd even voordien opgeschrikt door een stevige val van Yves Lampaert, die zich miskeek op een een vluchtheuvel en er een linkersleutelbeenbreuk aan overhield.

Dat het een sprintersfestijn ging worden, is niet verwonderlijk als men weet dat het parcours van deze traditionele klimklassieker grondig aangepast werd in functie van de kalender, met flink wat wedstrijden op het programma de komende weken.

Tijdens de eerste rit van de Ronde van Polen kwam het in de spurt dan weer tot een zware valpartij, met als voornaamste slachtoffer de Nederlander Fabio Jakobsen, die door zijn landgenoot Dylan Groenewegen in de nadars gekatapulteerd werd. Jakobsen ligt nog steeds in een kunstmatige coma, maar zijn toestand zou stabiel zijn.