Corona heeft impact op alle geledingen van de maatschappij, en dus zeker ook op de luchtvaart. De huidige vliegervaring ziet er beslist ‘anders’ uit dan tijdens het pré-corona tijdperk: vroeger  naar de luchthaven komen, langere wachttijden bij het boarden, mondmaskers aan boord enzovoort.

Elke crisis levert echter ook nieuwe opportuniteiten op, en zo ook redeneert Philippe Bodson, CEO van de ASL Group. Met ASL Fly Executive pakt hij uit met een nieuwe all in vliegformule die een mix vormt van de kwalitatieve individuele service van een privéjet met het beste van een commerciële jet.

Aan boord van de Embraer ERJ-135 of de ERJ-145 variant, goed voor een respectievelijke capaciteit van 30 en 42 passagiers, vindt je een interieur dat je kan verwachten van een privé jet. Elke stoel heeft een eigen stroomaansluiting, de beenruimte tussen de stoelen is ook een stuk groter dan wat je normaal kan verwachten, de wanden zijn afgewerkt met ultra soft leder en de tafels en de toileten werden afgewerkt met hoogwaardige materialen. De opberguimte voor handbagage werd verwijderd (je kan je handbagage bij het boarden afgeven aan de hostess), wat het toestel een veel ruimtelijker gevoel geeft, en er werd extra soundproofing aangebracht, waardoor het geluidsniveau in de cabine veel stiller is dan tijdens een doorsnee vlucht. 

Fly Executive krijgt een plaats tussen de privé chartervluchten en de reguliere luchtvaart. het is een soort lijndienst waar je individueel op kan inschrijven met één of meerdere persoen; je hoeft dus niet het volledige toestel af te huren.

Fly Executive is een all in concept: een drankje voor de vlucht, champagne tijdens de vlucht, lekkere snacks, ruime en veilige zitplaatsen, een stoffen mondkapje, 15 kg bagage, de mogelijkheid om het ticket van eigenaar te doen veranderen, en een professionele crew.

De eerste bestemming wordt Ibiza, dat vanaf 4 juli wekelijks vanuit Brussel zal worden aangevlogen. Potentiële bijkomende bestemmingen zijn Malaga, Cannes, Toumon enz. Voor de komende winter staat alvast Antwerpen-Innsbruck op het programma.

Fasten your seatbelts.