Aspe kan zelfs de cijfers van zijn vennootschap spannend maken

De Brugse vennootschap ASPE NV (ook gekend onder De Loge van Marec en Aspe) heeft de cijfers over het laatste boekjaar neergelegd. En die cijfers zijn best verrassend.

Eerst dit: ASPE NV is geen NV maar een coöperatieve vennootschap (CV). De vennootschap is gevestigd in de Residentie Aspe waar de sympathiekste Bruggeling aller tijden Pieter Aspe ook woont.

Pieter liep college in Brugge waar de auteur van dit stukje later ook zijn kennis opdeed.

Nog later had ik het genoegen Pieter en zijn vorige echtgenote te ontmoeten op een debatavond waar we beiden ontsnapt zijn aan een dramatisch incident toen de zware verlichting op enkele centimeter naast ons neerplofte. We hebben nadien nog een frisse pint gedronken op de goede afloop van die merkwaardige avond in Brugge.

Het laatste boekjaar van de firma liep tot eind maart van dit jaar. Dat is interessant aangezien de coronacrisis in de cijfers zit.

In dat laatste boekjaar werd een zeer bescheiden winst gemaakt van amper 1.260 euro.

De activa daalden ook naar 168.837 euro eind maart 2020.

Voor de volledigheid: Pieter heeft de meeste van zijn lucratieve vennootschappen ondertussen vereffend.


De firma ASPE NV werd in 2018 opgericht door onder anderen Wim Lybaert.

Het is geen geheim dat de auteur sukkelt met zijn gezondheid. We wensen hem bij deze het allerbeste en hopen snel nog eens een frisse Brugse pint samen te mogen drinken.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More