Eerder deze week lieten we u weten dat een Chinese deugniet stiekem een foto wist te schieten van Aston Martins nieuwste telg én die nog lekte op het wereldwijde web ook. Aston Martin heeft vervolgens besloten om voortijdig alle gegevens van de prachtauto prijs te geven.

Onder de kap van deze supersnelle en lichte DB11telg ligt een 5,2liter grote V12. Die produceert 725pk en 900Nm trekkracht. Die brute kracht vindt de weg naar de achterwielen via een achttraps automaat.

Om de benaming Superleggera alle eer aan te doen, werd er voor de koets volop gebruik gemaakt van koolstofvezel. Daardoor zet hij slechts 1.693 kilogram op de weegschaal. Dat klinkt misschien nog steeds veel, maar de DB11 met V8 torst 1.870 kilogram mee. Daarbij is het met een lengte van 4m74 en een breedte van 1m94 ook niet bepaald een compacte GT.

Een sprint van nul naar honderd neemt 3,4 tellen in beslag en de topsnelheid ligt op 340 km/u.

Qua uiterlijk onderscheidt de DBS Superleggera sich van de gewone DB11 onder andere met luchtinlaten op de motorkap en achter de voorwielen. Wij vinden ‘m prachtig. Vooral in deze kleur.

2

Image 2 of 31

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.