Levensgevaarlijke toestanden op de A4, ten oosten van de Duitse gemeente Bautzen.

De 32-jarige Pool Krzystof T. scheurt met een gestolen Audi A5 door het verkeer. Daar heeft hij een goede reden voor, want de politie zit hem op de hielen. Tegen 240 km/u.

Na enkele minuten wijkt hij uit naar rechts om een vrachtwagen in te halen. Daarbij raakt hij de controle over de wagen kwijt en vliegt hij op een voorbijganger, die vervolgens van de weg geraakt. In dat busje zit een koppel met hun drie kinderen van drie, zes en zestien jaar oud.

De Audi vlamt verder tegen de middenberm en komt naast de autosnelwegweg terecht. De Audi-dief springt uit het voertuig, maar wordt vervolgens opgepakt door de politie. Gelukkig raakt niemand gewond.

De bedoeling was dat Krzystof T. de gestolen Audi tot over de Poolse grens kreeg. Daar zou hij 350 euro voor ontvangen hebben. Tevergeefs, dus. In de plaats daarvan kreeg hij een gevangenisstraf van drie jaar en negen maanden. Na zdrowie!

Gepubliceerd door Koen De Nef

Levensgenieter, luisteraar en leergierigaard. Alles en/of niets. En nog: Sans la musique, la vie serait une erreur. Tot daar zijn Frans.