De Audi e-tron, die in Brussel wordt gefabriceerd, wordt teruggeroepen omdat-ie misschien iets te licht ontvlambaar is. Maar volgens experts is er meer aan de hand met het merk met de ringen…

Vorig jaar is de verkoop van Audi maar liefst veertien procent teruggevallen tegenover het jaar daarvoor. Specialist ter zake Joost Bolle meent te weten hoe dat komt: “De groei van Audi was gestoeld op de degelijkheid en de hoge graad van afwerking”, zo vertelt hij, “Maar de jongste jaren zijn ze wel heel erg braaf op het gebied van stijl en design. Als je de nieuwste A4 en A6 ziet, kan je jezelf afvragen wat het verschil is met de vorige versie.”

Audi is het zogenaamde premium-merk van de Volkswagen Groep. En daar waar de verkoop van het merk met de vier ringen terugvalt, gaat die bij zustermerken Seat en Skoda net de hoogte in. De conclusie die daar uit te trekken valt? Audi is eigenlijk gewoon te duur voor wat het tegenwoordig nog is.

Bij Audi zelf maken ze zich voorlopig nog geen zorgen. “De Belgische automarkt kent in het algemeen een terugval”, aldus woordvoerster Sofie Luyckx in HLN. “En een recall voor een nieuw model is niet zo uitzonderlijk, zeker niet als die in een nieuwe fabriek wordt geproduceerd.”

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.