Een soort van shooting brake.

Audi stelde in Monterey zijn gloednieuwe PB18 voor. Geen wagen die zo in productie zal gaan, maar wel een conceptauto die laat zien hoe de sportieve toekomst van het merk eruit zal zien.

De auto is heel erg breed – twee meter om precies te zijn, 4,53 meter lang en de hoogte meet 1,15 meter. Dankzij het shooting brake-desing, kan er maar liefst 470 liter in de koffer.

Door het design zou je vermoeden dat er een melodieuze V8 of dikke V10 centraal achterin ligt. Maar wie heel goed kijkt, die ziet dat er onder de diffuser uitlaten ontbreken. Eén elektromotor drijft de vooras aan, eentje de achteras. Goed voor 680pk en 830Nm aan koppel.

Het batterijpakket kan 95 kilowattuur opslaan, wat in theorie voldoende is om vijfhonderd kilometer ver te geraken op één lading. Omdat er aan 800 Volt kan geladen worden, is een lege batterij weer vol in nauwelijks een kwartiertje.

Hoe snel de P18 is wil Audi niet kwijt. Alleen dat-ie niet potent genoeg is om de nieuwe Tesla Roadster te verslaan in een sprintje: nul naar honderd neemt langer dan twee tellen in beslag.

Audi wil met deze conceptauto laten zien hoe ver het staat met elektro-techniek. Toch is de kans reëel dat er weldra ook een volledig elektrische sportwagen in productie zal gaan: tegen 2025 wil het Duitse merk namelijk minstens twintig elektrische en hybride auto’s in het gamma hebben.

1

Image 1 of 14

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.