Australische chef Mitch Orr beschuldigt bekende tv-chef Gordon Ramsay ervan één van zijn kenmerkende gerechten te hebben gestolen. “Ziet er bekend uit”, reageert hij op sociale media. 

De Britse tv-chef Gordon Ramsay wordt ervan beschuldigd een van de meest gerenommeerde gerechten van Australische chef Mitch Orr te hebben gestolen. De chef reageerde op een video die Ramsay vorige week deelde waarin hij Vietnamese gestoofde carbonara met varkensfilet en eidooier maakte. “Ziet er bekend uit, maat.”

Orr heeft sindsdien ook uitgelegd dat het ‘standaardetiquette’ is voor chef-koks om te vermelden wie de eigenaar van het recept is. “Geef krediet waar krediet verschuldigd is, simpel”, aldus Orr. “Gordon is een van de grootste chef-koks ter wereld met meer dan 9 miljoen volgers op sociale media – het juiste om te doen is te erkennen waar de inspiratie voor het gerecht vandaan kwam.” Hoewel Orr geen reactie heeft ontvangen voor Ramsay, heeft hij wel contact gehad met een van zijn medewerkers. “Ik heb nog niets van Gordon zelf gehoord, maar ik heb wel contact gehad met de chef die hij heeft getagd en die het ermee eens was dat de te veel op elkaar leek”, zei Orr.

Plagiaat?

Gordon Ramsay