“Nog iets meebrengen? Maskertje ofzo?”

Naast Snickers, Chips en Cola, kan je binnenkort ook een mondmaskertje uit de automaat halen. Vanaf 4 mei is het dragen van een mondmasker verplicht bij het openbaar vervoer.

Over de mondmaskers is er ondertussen een twaalfdelige komedie geschreven. Nog altijd is niet iedereen het eens over het nut van het dragen van mondmaskers, laat staan dat iedereen een mondmaskertje heeft. Als je de kunst van het naaien niet onder de knie hebt, dan is de kans groot dat vanaf 4 mei trein, tram en bus geen optie voor je is.

Na het verplichten is men beginnen nadenken over de haalbaarheid en toen dat onmogelijk bleek, werden we aangespoord om er zelf eentje te maken. Wanneer we de beloofde maskertjes in onze bus krijgen is nog niet duidelijk. De bestelling van die maskers blijkt zelfs nog maar in de onderzoeksfase te zijn.

Het zou ook kunnen dat er helemaal niks besteld hoeft te worden en dat de bevolking de afdankertjes krijgt. Slecht 15 procent van de geleverde maskers blijkt aan de kwalitieitsnorm te voldoen, ze zitten dus men een berg prul, die volgens experten voldoen op de bus.

Met 15 procent ben je radicaal gebuisd en is er van deliberatie zelfs geen sprake. Gelukkig dat de examens afgeschaft zijn.