Sinds de economische crisis zo’n tien jaar geleden uitbrak zijn veel investeerders op zoek naar een veilige belegging. Wat blijkt? Op de oldtimermarkt kon u betere zaakjes doen dan op de aandelenmarkt.

Heeft u een klassieke Ferrari, Porsche of Jaguar in  de garage staan, dan is de waarde van dit voertuig tot 2016 serieus gestegen. Dit jaar bleef de waarde enigszins hangen, maar dat is niks om zorgen over te maken. U verdiende met uw investering meer dan wanneer u zou ingelegd hebben in een pakket aandelen uit de samengestelde MSCI-index.

De mensen van The Economist hebben een berekening gemaakt van de waardeontwikkeling van verzamelaarsobjecten in de afgelopen 10 jaar. Er werden de laatste jaren astronomische bedragen op tafel gelegd voor diverse kunstwerken. Ook horloges, juwelen en wijn bleken goede investeringen.  Maar het  hoogste rendement bleek u dus te halen op de oldtimermarkt.

Vooraleer u al uw aandelen inruilt voor een Porsche 911, moet u nog wel even met enkele zaken rekening houden. Aandelen zijn gemakkelijk en vlug te verhandelen in geval van een scheiding, overlijden of geldnood. Bij oldtimers daarentegen is dit niet altijd het geval.  Vergeet ook niet dat er ook nog een extra kostenplaatje hangt aan een oldtimer, zoals verzekeringen en opslag.  Maar hey, zo’n klassieker is natuurlijk wel leuker om naar te kijken dan wat papieren.