Nog tot zondag en de grootste autoshow van het land sluit weer haar deuren.

Vorig weekend was dat al het geval voor Tokyo Auto Salon 2020. Dit Autosalon is duidelijk geen Japans doorslagje van de  Europese autosalons, maar een knotsgekke trip door de eigenwijze autocultuur uit het Land van de Rijzende Zon. Soms leek het wel of je op een andere planeet rondliep vanwege de vele conceptauto’s die er te bewonderen vielen. Met zoveel dure bolides in één ruimte, doet elke fabrikant en autotuning-team zijn best om zo veel mogelijk op te vallen. Soms ten koste van de concurrentie.

Dat mocht ook deze Amerikaanse vlogger meemaken toen hij een reportage maakte over het Autosalon in Tokio. Waar in het Brussels autosalon alle standhouders claxonneren om het einde van het salon te ‘vieren’, zwaaien ze in Japan op een stoerdere manier uit. Namelijk revven tot zoveel mogelijk toeren.

Echter dit jaar besliste het team van Morohoshi om al veel te vroeg met deze traditie uit te pakken. Het geluid van hun ronkende Lambo’s oversteeg de hele conventiezaal, dik tegen de zin van andere standhouders die nog aan het onderhandelen waren met potentiële klanten.  Toen er werd gevraagd door andere autotuners om hier onmiddellijk mee te stoppen, ontstond er een heftige discussie met hier en daar een Japanse bitchslap.

“Godmiljaar, daar hebben ze mij met mijn pietje, ik had gehoopt op wat actie dichterbij huis”, horen we je nu al denken. Wel, vooraleer je ons een pijnlijke harakiri toewenst, sta ons toe om het goed te maken. Want in tegenstelling tot bij ons zijn die Japanners wat minder preuts en zijn verleidelijke hostessen bij elke stand een must. De vele koplampen op dit salon werkten haast verblindend voor de ogen en alle standhouders trekken zich geen Kiretsu aan van al dat politiek correct gedoe. 

Hoe verleidelijker de salon-babes, des te meer volk aan hun stand. Dus bij deze ook nog enkele filmpjes van de modellen die voorzien waren van de nodige airbags.

Als dat geen bevredigende uitlaatklep is, weten we het ook niet meer.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."