Aux Armes de Bruxelles en Chez Léon: het zijn twee échte toeristische trekpleisters in het centrum van Brussel, maar beiden kunnen ook terugvallen op een groot lokaal clientele dat de traditionele gerechten van het huis kan appreciëren, zoals een eenvoudige maar genereuze stoemp, sappige balletjes in tomatensaus, een dampende pot mosselen en gegrilde kreeft.

Het is ook een stukje culinaire geschiedenis, want Aux Armes de Bruxelles heeft al 125 jaartjes op de teller staan, terwijl Chez Léon al 100 jaar meegaat.

Maar in deze huidige tijden moeten al deze gerechten wél bereid en geserveerd worden in uiterst hygiënische omstandigheden. Net op dat vlak is de familie Vanlancker een schoolvoorbeeld, want reeds meerdere jaren beschikken zij immers, als enige in België, over een eigen Veiligheids- en Gezondheidscomité in hun restaurants. Vrijwel alle verplichtingen, inclusief interne en externe controles waar deze huidige coronasituatie om vraagt, zaten daar ook reeds in.

Mooi meegenomen, en voor beide huizen was het dan ook niet al te moeilijk om alle coronamaatregelen toe te passen die ervoor zorgen dat zowel de klanten als het personeel beschermd zijn tegen het coronavirus.

Ondertussen blijven de acties die eigen zijn aan de twee zaken, het hele jaar gewoon doorlopen. Bij Chez Léon zijn dat gratis menu’s voor kinderen jonger dan 12 jaar vergezeld van een volwassene, elke zondagavond mosselen à volonté, gratis lidmaatschap van de Léon’s Club, toegang tot de Very Important Brusseleir kortingskaart en een maandelijkse tombola.

Bij Aux Armes de Bruxelles bestaan de voordelen uit gratis menu’s voor kinderen jonger dan 12 jaar vergezeld van een volwassene, zakenlunches van 2 of 3 gangen en toegang tot de Privilège-kaart.

‘t Is opnieuw fiest voor de Brusseleirs in de Beenhouwersstraat…