Avonturier doet roadtrip van noordelijkste naar zuidelijkste café ter wereld (foto’s)

Een TVR Chimaera is een auto die niet iedereen kent. Er werden dan ook niet veel exemplaren – volledig met de hand – van gemaakt. In het vooronder ligt een V8 van Rover.

Maar het merk heeft ook de reputatie niet zo betrouwbaar te zijn. Dus met andere woorden, niet meteen het type auto om eventjes een wereldreis mee te maken. En toch: dat is wat de Brit Ben Coombs deed. Hij reed met zijn V8 Chimaera meer dan 30.000 kilometer, langs drie continenten met maar één doel voor ogen.

Een ritje maken van de meest noordelijke pub ter wereld naar de meest zuidelijke pub ter wereld. Het begon allemaal met een biertje in het noorden van Noorwegen, om te eindigen met een frisse pils in het zonnige zuiden van Chili. De Pub2Pub-tocht begon in juli 2017 en kostte zeven maanden om te voltooien. 

Als u zelf de tocht eens wilt ondernemen: Coombs startte in het Noorse Pyramiden, een oude mijnbouwplaats op de eilandengroep Spitsbergen. Daar ligt Hotel Tulpan met bijhorende bar. De naam van de kroeg in Chili die Coombs bezocht heeft is niet geweten, maar keuze genoeg zouden we zo zeggen. Vergeet alleen niet af en toe uw oliepeil te checken.

1

Image 1 of 7

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More