De kick van de snelheid.

Baby (Ansel Elgort) is de beste chauffeur in heel Atlanta en werkt voor een criminele groep onder de leiding van Doc (Kevin Spacey). Deze bende terroriseert Atlanta, Baby zorgt ervoor dat iedereen aan de politie kan ontsnappen. Baby is erg schuchter en leeft op de muziek van zijn iPod. Hij heeft een continue piep in zijn oren (tinnitus), veroorzaakt door een auto-ongeluk toen hij klein was. Leven doet hij op het ritme van de muziek, spreken doet hij nauwelijks. Baby werkt om zijn schuld af te betalen aan Doc. Daarna wil hij er vandoor gaan.

Maar, als deze schuld is afbetaald ontmoet Baby Debora (Lily James). Met haar wil hij de wijde wereld intrekken. Ware het niet dat Doc Baby dusdanig dwingt dat hij voor hem blijft rijden. En dan, wordt de druk hoger dan ooit, de politie zit de bende op de hielen en Doc heeft zijn beste rijder nodig… .

Kevin Spacey is ondertussen verbannen uit de filmwereld. In vele recensies staat zijn naam zelfs niet meer in de lijst ‘acteurs’. Toch is hij in deze film – nog maar een keer – meesterlijk.

VTM 2 / 17 oktober, om 20:25 – 22:35 : ‘Baby driver’