De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah mogen zichzelf op de borst slaan.

De derde Bad Boys-film heeft al de stoutste verwachtingen overtroffen. Niet alleen is de actiefilm met Will Smith en Martin Lawrence in de hoofdrollen financieel een groot succes, maar ook de filmcritici konden de film wel smaken.

Het spektakel van Adil en Bilall heeft op RottenTomatoes een score van 77% van de kenners gekregen, om maar te zwijgen van de publieksscore die op 96% staat. En verdiend. Ze hebben aangetoond dat het cop-buddy-genre nog steeds werkt en dat in hun eigen stijl: het tonen van kwetsbare onderwerpen maar toch gelaagd met een flinke dosis humor, ouderwetse achtervolgingen en een opzwepende soundtrack.

De eerste Bad Boys van Michael Bay was goed voor 141 miljoen dollar wereldwijd, deel II sprokkelde 273 miljoen dollar bij elkaar, maar het laatste deel heeft momenteel 420 miljoen dollar op de teller. 

Daarmee staat de film voorlopig op de nummer één plek als best scorende film van 2020.

Normaal gezien was het gewoon een kwestie van tijd eer de Belgisch-Marokkaanse regisseurs hun kroon moesten afgeven aan de volgende blockbuster van dit jaar. Maar zoals jullie weten, heeft een virusje chaos en anarchie veroorzaakt in de filmwereld.

No Time To Die, Peter Rabbit 2, A Quiet Place 2, Fast & Furious 9, Mulan, The New Mutants, Antlers, Black Widow,… films met het potentieel zeer veel volk te lokken in de zalen zijn stuk voor stuk uitgesteld naar een latere datum.

Vin Diesel & co hebben al het zekere voor het onzekere genomen en het negende deel van Fast & Furious reeds verplaatst naar 2021. Afhankelijk hoelang de corona-malaise zal aanhouden, zit de kans er dik in dat de rest zal volgen.

Als dat geval zou zijn, is het eerste keer zijn in de filmgeschiedenis dat een paar Belgen de meest winstgevende film van het jaar wereldwijd op hun CV mogen schrijven. Al is het met wat foefelare

Maar met of zonder virus, de toekomst ziet er alvast rooskleurig uit voor Adil en Bilall.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."